2024. február 17., szombat

2023. április 17.

2 óra várakozás, 5 perc és 30ezer forint az állatorvosnál. Pedig pont azért mentünk hétvége helyett hétköznap, hogy ne kelljen ennyit várni, de belefutottunk egy egyórás szünetbe, szóval még csak nem is a sorstársak foglalták el a helyet előlünk. Egyelőre az a tervem, hogy a fene se viszi oda többet a kutyát, beoltatom itt a falusi kötelező oltáson, nem stresszelem magam meg őt is a kocsikázással, várakozással… A 30ezer forintban benne van az éves veszettség elleni oltás 15e-ért és féreghajtó neki meg a macskának és kullancsirtó gyógyszer, ami elvileg 3 hónapos teljes védettséget ad kullancs és szívféreg ellen is –, szintén 15e-ért. Mondjuk, így már nem is sok, csak a pénztárca sírdogál a táska mélyén…
Hazafelé felszedtük Andrit, András meg beugrott a Coopba kenyérért, így készülhetett egy kép a bajszos hercegnőről:



Avilda-féle Pazar tavasz-booktag

1. Bárhova nézel, minden virágzik – egy könyv, virágokkal a borítóján. - Teljesen függetlenül Avildától nekem is a Madd Addam jutott eszembe, de az 1. rész, a Guvat és Gazella, a virágokat hányó madárral.
2. A tavasz nagyszerű idő egy kis kiruccanásra – egy könyv, amit utazás közben olvasnál. (Valamiért automatikusan a munkahelyre való beutazás jutott eszembe, látszik, hogy sehová se megyek...) - - - Valószínűleg az aktuálisan olvasott könyvet olvasnám, mert gondoltam már rá, hogy inkább olyan verses vagy novellás könyvet kellene, amiből elolvasok a 20 perces út alatt 1-2(-3) verset vagy novellát, de nálam ez valamiért nem működik. Nekem minden befejezett novella vagy vers kicsit olyan, mint egy befejezett könyv, így nehezen kezdek bele újba.
3. Ki ne szeretne egy kis tavaszi fellángolást – egy könyv, amivel egy rövid ideig megszállott voltál, de aztán lassan félretetted. - - - Totth Benedek: Holtverseny. Abban az időben olvastam, amikor Kornit kéthetente vittük Miskolcra (már nem feküdt benn), és emlékszem, hogy mindig ott volt a kesztyűtartóban, hogy visszafelé (mindig csak visszafelé, odafelé túl fáradt és túl ideges voltam) olvasgattam. Többször is, főleg a kedvenc részeim. Ahogy egyre ritkábban jártunk, egyre ritkábban vettem elő, aztán már egyáltalán nem.
4. Mindenki szereti a frissen nyírt fű illatát, de nem mindig – egy könyv, ami megszemélyesít egy középkorú apukát, aki reggel 7 órakor szombaton elkezd füvet nyírni, amikor aludnia kéne, mint mindenki másnak. Holdvíz. És még pedofil is...
5. Egy hirtelen jött zivatar talán elronthatja a kinti terveidet, de a nap újra kisüt – egy könyv, ami szomorúvá tett, de a végén mégis elmúlt a ború. Ezek voltak az apák. Ez egy végig nagyon szomorú és elgondolkodtató könyv, némi reményteljes (de nem jól megírt) befejezéssel.
6. Ez az évnek az a szakasza, amikor az állatok felébrednek a téli álomból – egy könyv, ami kihúzott az olvasási válságból. Igazából nem emlékszem, mikor volt válságom; mindig nehéz új könyvbe belekezdeni, főleg, ha a korábban olvasott vacak volt, szóval ilyen legutóbb év elején fordult elő, mikor 6 unalmas, rossz vagy jelentéktelen könyv után jött az Egykor farkasok éltek ezen a tájon.
7. A diákok megkönnyebbülten sóhajtanak fel a tavaszi szünet közeledtével – egy könyv, aminek baráti társaságával szívesen eltöltenéd a tavaszi szünetet. Talán A gólem és a dzsinn kis zsidó közösségében örömmel ellennék egy hetet, főleg, ha ők is ott vannak.
8. A tavasz az újjászületésről és a virágzásról szól – egy könyv, amitől több lettél, vagy fejlesztett valahogyan. Kőbölcső. Az ember hajlamos azt gondolni, hogy az örökbefogadás, a nevelőszülőség egy csodálatos kaland…, és persze, nyilván tele van nehézséggel -, mondjuk, de igazából nem hisszük… Pedig nem…
9. Egy piknik a parkban tökéletes tavaszi tevékenység – egy könyv, aminek egy szereplője egy tökéletes kosarat állítana össze. Nem tudom, de szerintem ezt rábíznám a Merkúr a retrográdban barátnőire…
10. Sokaknak a tavasz az első fellélegzés a melankolikus tél után – egy könyv, ami maga volt a fényes, meleg napsugár. Szabó Magda: Freskó.

Nincsenek megjegyzések: