2022. október 12., szerda

2022. augusztus 30.

Korni tegnap és ma gólyatáborban van. Tegnap 21 órakor felhívott, hogy örömködjön meg boldog szülinapot kívánjon. Ma már nyavalygott, hogy unatkozik, mert mindenki lelépett. Mármint nem a táborból, hanem a táborban, mert valami program volt, ahová neki nem volt kedve menni. Kétnapos, de a második nap teljesen fölösleges. Most egyelőre két barátnője van az osztályból, de még nyáron összeismerkedtek az Instagramon –, mint ahogy Andri is két éve az osztálytársaival, mint ahogy a gyerekek pár éve: nem a focipályán meg a kisbolt előtt ismerkednek, hanem először az Instán, utána személyesen. Az Instán viszont mindenki mindenkivel; volt már olyan, hogy strandon majdnem fél napig bámulta egymást Andri valami csajjal, aki végül, az utolsó percben elkérte az Instáját és nagyjából ott, a neten ismerkedtek meg igazán. Mondjuk, mivel a világ másik végén lakott, így gyanítom, nem lett belőle barátság, mert az igazi, közös Insta-haverok aztán folytatják az együtt lógást Eger három belvárosi játszóterének valamelyikén (Gólya úti, Erzsébet udvari, és a Kraken).
Felhívott az a fogorvos, akihez legelőször küldött az egri fogorvos, de tavaly július elején augusztus végére adott időpontot, 17 órára a fiához, ezért nem mentem el. Most bejelentkeztem december 14-re. Valószínűleg az lesz az eredménye, hogy legombol rólam 10e Ft-ot, de mégis el kéne menni és hivatkozni kellene az egri fogorvosra, hátha az előremozdítana valamit. Addig le kéne szedetni a breketet, mert nyár óta azt se sikerült még, bár ez az én hibám.
Kipróbáltam a grillt. Az első sütést elrontottam, mert nem nagyon volt hozzá semmi instrukció, pl., hogy jó lenne, ha nem tocsogna olajban a hús és főleg nem tocsogna a mézes pácban! Természetesen a méz ráégett a húsra és a rácsra is, de tapasztalásnak jó volt: pl., hogy a húst kisebb hőfokon és lassan kell sütni, vagy hogy az olajat, pácot le kell róla itatni, amennyire lehet, vagy hogy tökéletesen el lehet mosogatni kézzel, bármiféle megerőltetés nélkül. És annyira nem lett rossz a hús se. Sütöttem még hozzá répát, ami nagyon finom lett és krumplit, ami elég vacak, inkább főttkrumli-jellegű volt. Mondjuk, nekem így is ízlett… Eddig csillagos 5-ös a gép!
Andri meglátta a szomszéd macskáját a kertben: - Itt van megint az „enemy-macska”.

Nincsenek megjegyzések: