András hetek óta tervez Ladányba menni, de mire elérkezik a nap, addigra mindig rossz idő lesz. Dagonyában meg nincs értelme elindulni.
Helyette itthon kaparászik a kertben; pár napja ismét ültetett 17 sor zöldséget: zöldbabot, répát, uborkát, de érdekesebbeket is: karfiolt, tököt, spenótot és patiszont. Ez utóbbiakat nyilván csak miattam, mert ő se a spenótot, se a rántott patiszont nem szereti. Alig várom, hogy kibújjanak, gyönyörű lesz a kert! Addig nem is éri meg fényképezgetni, bár nekem az ágyások is nagyon tetszenek!
A héten más nem nagyon történt, leginkább benn a meleg konyhában kotyvasztgattam. (Sose lesz nyár…)
Csináltam hamburgert Viki zsömléjével; a zsömle szuper lett, a hamburger kevésbé. Valami spéci (drága) hamburgerhúst vettünk legutóbb, finom volt, de csak 5 db volt a zacskóban és a nevét se jegyeztem meg (talán Sága). Hozattam Andrással hozzá még, de ő csak vacak Cooposat tudott hozni, az nagyjából ehetetlen, csak zsír meg víz.
Aztán találtam egy érdekes receptet a Molyon; hetek óta szeretnék gombapörköltet enni, de senki sem szereti, így – a kép alapján – csináltam gombapörit, borsópörit és csirkemellből is pörköltet, a hármat összekevertem és felrottyantottam tejföllel. Főztem hozzá farfalle-t, de végül mégsem kevertem és sütöttem össze, csak a tésztával ettük a pörköltet.
Aztán csináltam a napokban krumplilevest is, abban nagyjából csak a levesgyöngy ér valamit.
És megsütöttem két sütit a kihívásra a könyvből. Sajnos, egyre inkább azt látom, hogy receptkönyvként használhatatlan.
A puding próbája ll.-kihívás; 4. kotyvaszték. New Yorki cookie. A „hótt egyszerű, mindenki tud ilyet”-süti, ami természetesen NEKEM még SOHA nem sikerült… Most is csak azért lett ilyen és nem csirkekaki méretű odaégett, keserű vacak, mint az első adag, mert a recepttel ellentétben nem 180 fokon sütöttem 10 percig, hanem 100 vagy néha kevesebb fokon 15 percig. Én nem tudom, de amit más csinál, mindig teljesen más: kerek, szabályos és finom.
A puding próbája II.-kihívás; 5. kotyvaszték. Tizenegy gofrija. Hosszas próbálkozgatás után kialakult egy jól bevált gofrireceptem, ami nagyon nem ilyen – nincs benne pl. sör, de van benne cukor –, de ezt most mindenképpen a recept szerint akartam csinálni. Igazából nem lett annyira rossz, mint vártam. Kicsit száraz, nyilvánvalóan nincs semmi íze, tehát kell rá lekvár vagy csokikrém vagy tejszínhab vagy akár mindhárom egyszerre, de kellemes meglepetés volt, mert sokkal rosszabbra számítottam.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése